5 tipov na obľúbené víkendové zájazdy

Rady a tipy
16. januára 2024

Plánujete víkend, ale neviete, kam sa vybrať? Víkendové zájazdy sú skvelou príležitosťou na uvoľnenie sa od každodenného stresu a na objavovanie nových miest. Či už hľadáte pokojný únik do prírody, vzrušujúce dobrodružstvo, alebo kultúrne a historické objavy, existuje množstvo možností, ako stráviť váš voľný čas. V tomto článku vám ponúkneme niekoľko nápadov a tipov, ktoré vám pomôžu naplánovať nezabudnuteľný víkendový zájazd, nech už sú vaše záujmy akékoľvek. Pripravte sa na objavovanie nových miest, chutí a zážitkov, ktoré vám obohatia život a poskytnú vám vzrušujúce momenty. Čo znie lepšie, ako využiť svoje obľúbené dni v týždni na objavovanie nových miest?

1. Zájazd na Plitvické jazerá a do Záhrebu

Autobusový zájazd do Chorvátska

Plitvické jazerá, nachádzajúce sa v Chorvátsku, sú známe svojou nevídanou prírodnou krásou a sú zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Cesta k jazerám je sama o sebe príjemným dobrodružstvom. Po príchode do parku vás očarí zelená vegetácia a krištáľovo čistá voda jazier. Práve v týchto miestach vznikol film Poklad na Striebornom jazere s Winnetouom a jeho verným druhom Old Shatterhandom. Celý deň strávený v parku ponúka neopakovateľný zážitok v jednej z najkrajších prírodných oblastí Európy.

Národný park Plitvické jazerá

Zájazd ponúka aj večernú prehliadku Záhrebu so sprievodcom, kde nájdete množstvo barov, príjemných kaviarní a reštaurácií.

Víkendový zájazd zahŕňa dopravu autobusom, služby skúseného sprievodcu a zákonné poistenie. Ponorte sa do prírodných krás a načerpajte baterky so zájazdom do Chorvátska, ktorý si objednáte v cene 79 € tu.

2. Slávny benátsky karneval

Slávny benátsky karneval

Benátsky karneval je svetoznámy a historicky významný festival, preslávený svojimi nádhernými maskami a kostýmami. Počas týchto dní sa mesto naplní rôznymi udalosťami, vrátane divadelných predstavení, koncertov a pouličných predstavení.

Obdivujte nápadité masky na benátskom karnevale

Predtým, než sa ponoríte do víru pestrofarebného karnevalu, si budete môcť prezrieť mesto so sprievodcom, ktorý vás oboznámi s históriou mesta a jeho najvýznamnejšími pamiatkami ako Dóžov palác, most Ponte di Rialto a Námestie sv. Marka s katedrálou.

Okrem toho si môžete vybrať výlet na sklársky ostrov Murano alebo čipkársky ostrov Burano. Ostrov Murano ponúka jedinečnú atmosféru, kde si môžete kúpiť a prezrieť originálne sklenené výrobky, typické pestrofarebné korálky a mnohé iné dekoratívne predmety. Ostrov Burano, ktorý preslávilo čipkárstvo, je často popisovaný ako jeden z najfarebnejších miest na svete. Pred domami uvidíte sedieť ženy, ktoré vyrábajú čipku naozaj vysokej hodnoty. 

Zažite atmosféru v uliciach Benátok, ktorá je počas karnevalu magická, plná hudby, tanca a radosti. Cestovná kancelária DAKA vám ponúka 3-dňový zájazd za 89 €, ktorý si objednáte tu.

3. Krásy Slovinska

Objavte krásy Slovinska

Čarokrásne Slovinsko je známe vďaka jeho rozmanitým prírodným krásam a bohatej kultúre.

Preskúmajte podzemie jaskyne Postojnska jama, ktorá je známa svojimi nádhernými stalaktitmi a stalagmitmi, ktoré vznikali po tisícročia. Jaskyňa je domovom mnohých unikátnych druhov, vrátane „ľudskej ryby“, ktorá sa prispôsobila na život v úplnej tme a dokáže žiť niekoľko rokov bez príjmu potravy.

Jaskyňa Postojnska jama

Jedným z najzaujímavejších hradov, vďaka svojej polohe, je Predjamský hrad postavený priamo do ústia veľkej jaskyne v strmých vápencových útesoch. Navštívite aj Bledský hrad týčiaci sa nad jazerom Bled.

Úchvatné prírodné krásy Slovinska máte možnosť preskúmať s našim zájazdom za 159 €, ktorý si objednáte tu.

4. Zájazd do Prahy a ZOO

Karlov most v Prahe

Praha – tento historický klenot Európy, známy svojimi malebnými uličkami, impozantnými pamiatkami a bohatou kultúrou, ponúka nezabudnuteľný výlet. A čo by mohlo byť lepšie ako spojiť návštevu tohto čarokrásneho mesta s návštevou jednej z najlepších ZOO v Európe?

Preskúmate hlavné pamiatky Prahy ako Pražský hrad, prejdete sa po Karlovom moste a budete obdivovať gotickú architektúru Katedrály sv. Víta. Nezabudnite si vychutnať tradičné české pochúťky ako napríklad trdelník.

Pražská ZOO je považovaná za jednu z najlepších v Európe a je domovom pre 650 druhov zvierat. Zvláštnu pozornosť si zaslúži indonézska džungľa, kde môžete vidieť orangutanov a varanov, a pavilón africkej savany, kde na vás čakajú žirafy a zebry.

Zvieratá v pražskej ZOO

Z každého rohu tohto čarokrásneho mesta srší história a kultúra, zatiaľ čo ZOO Praha ponúka vzrušujúce stretnutie so svetom prírody. Objednajte si 2-dňový zájazd za 129 € na tomto linku.

5. Zájazd na Autosalón v Ženeve

Geneva International Motor Show

Navštívte 100. ročník ženevského autosalónu Geneva International Motor Show, ktorý je jedným z najprestížnejších a najvýznamnejších automobilových výstav na svete. Koná sa v areáli výstaviska Palexpo, blízko letiska v Ženeve. Autosalón trvá 7 dní, priláka viac ako 10 000 novinárov a viac ako 300 000 návštevníkov.

 100. ročník ženevského autosalónu

Vstúpte do sveta špičkových technológií, držte krok s najnovšími inováciami v dizajne a zažite výstavu svetových značiek.

Zájazd v cene 129 € si objednajte tu.

Neseďte doma a zažite víkend plný dobrodružstva

Naše víkendové zájazdy sú ideálne pre jednotlivcov, páry i rodiny, ktoré chcú maximálne využiť každý voľný moment. Stačí len kúsok dobrodružstva a chuť objavovať.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín