Čo kúpiť na Vianoce pre cestovateľa?

19. decembra 2023

Vianočné sviatky sa blížia a s nimi aj dilema, aký darček vybrať pre milovníka cestovania. Ako vybrať ten pravý darček, ktorý bude nielen praktický, ale aj originálny? Cestovateľské duše často túžia po darčekoch, ktoré sú nielen pekné, ale hlavne praktické a funkčné. Ideálne také, ktoré im spríjemnia ich dobrodružstvá, uľahčia balenie alebo im pomôžu zachytiť a uchovať vzácne spomienky z ciest. V tomto článku vám ponúkneme niekoľko nápadov na vianočné darčeky, ktoré sú šité na mieru potrebám a túžbam cestovateľa.

1. Kvalitný batoh alebo cestovná taška

Hľadajte batoh, ktorý je odolný voči poveternostným podmienkam, má viacero vreciek na organizáciu vecí a je pohodlný na nosenie. Cestovné tašky s možnosťou premeny na batoh sú tiež skvelou voľbou.


Kvalitný cestovateľský batoh

2. Cestovné adaptéry alebo powerbanka

Adaptéry s viacerými zásuvkami obsahujú rôzne typy zásuviek a sú užitočné pre cestovanie po celom svete. Powerbanka by mala mať dostatočnú kapacitu na nabíjanie smartfónu alebo tabletu, mala by byť ľahká a slim.

3. Príručka alebo mapa destinácie

Vyberte príručku, ktorá obsahuje tipy na miestne atrakcie, reštaurácie a skryté poklady. Poskytuje skvelé nápady a inšpirácie čo navštíviť v danej krajine. Mapy sú užitočné pre orientáciu v teréne, najmä tie, ktoré sú odolné voči vlhkosti.

Mapa ako užitočný pomocník na cesty

4. Darčekové poukážky pre cestovateľské služby

Cestovateľa sa nedá potešiť viac ako ďalším dobrodružstvom za objavovaním sveta. Vyberte darčekové karty, ktoré sa dajú použiť na rôzne ubytovacie platformy, letecké spoločnosti, cestovné kancelárie alebo dokonca na prenájom automobilov. CK DAKA ponúka darčekové karty na ľubovoľný zájazd od 20 € do 1000 €, ktoré si kúpite tu.

Vyberte si obľúbený zájazd

5. Kompaktný vodný filter alebo zložiteľná fľaša

Vodné filtre sú ideálne pre prístup k čistej vode kdekoľvek, zatiaľ čo zložiteľné fľaše šetria miesto v batožine. Taktiež nájdete na trhu fľašu s vymeniteľným vodným filtrom, ktorý filtruje až 99,9 % nečistôt a chráni pred bežnými vodnými patogénmi.

6. Cestovný denník

Vyberte pekný, ale praktický denník s dostatočným priestorom na záznamy. Bonusom môže byť vodeodolný materiál, kde si môže obdarovaný lepiť fotky z ciest a uchovať si spomienky.

Zapíšte si zážitky z ciest

7. Multifunkčné oblečenie

Užitočné sú napríklad konvertibilné nohavice, ktoré sa dajú zmeniť na kraťasy alebo vrstvené oblečenie vhodné pre rôzne klimatické podmienky. Taktiež sú vhodné aj legíny, teplé ponožky, mikiny či tričká z nekrčivého a kvalitného materiálu.

Praktické oblečenie

8. Osobné bezpečnostné doplnky

Cestovatelia môžu využiť cestovné zámky pre zabezpečenie batožiny, skryté peňaženky na bezpečné uschovanie dokladov a hotovosti, lokátor AirTag na rýchle nájdenie batožiny alebo kľúčov a malé sady na prvú pomoc pre neočakávané zranenia.

9. Kvalitné slúchadlá alebo e-kniha

Vyberte slúchadlá s potlačením hluku pre pohodlné cestovanie, alebo e-knihu naplnenú rôznymi žánrami, vrátane cestovateľských sprievodcov. E-kniha je ľahká a pohodlná na nosenie. Cestovatelia môžu mať prístup k množstvu kníh bez toho, aby museli nosiť ťažké papierové výtlačky, čo je obzvlášť užitočné pri obmedzenom batožinovom priestore.

Praktické oblečenie

10. Darčekový poukaz na zážitok

Zážitky často zanechávajú hlbšie a dlhotrvajúce spomienky než tradičné materiálne darčeky. Ak viete o špeciálnych záujmoch alebo koníčkoch osoby, ktorú chcete obdarovať, darčekový poukaz na zážitok môže byť skvelý nápad. Môže ísť o adrenalínový zážitok, výlety loďou, jazdu na koni, vstupy do kultúrnych pamiatok či ochutnávky jedál.

Vyberte cestovateľovi zážitok

11. Nočná maska a štuple do uší

Tieto jednoduché a praktické pomôcky môžu výrazne zvýšiť komfort cestovania, najmä počas dlhých letov alebo v hlučných ubytovniach. Nočná maska je navrhnutá tak, aby poskytovala úplnú tmu a pohodlie počas spánku, napríklad v lietadle, vlaku či na hoteloch. Štuple do uší stlmia nežiaduci hluk, čo umožňuje ničím nerušený spánok.

12. Cestovný fotoaparát alebo príslušenstvo pre smartfón

Kvalitný kompaktný fotoaparát alebo príslušenstvo ako objektívy pre smartfóny, selfie tyče, statívy a stabilizátory môžu pomôcť zachytiť nezabudnuteľné momenty.

Stojan na smartfón

13. Fitness tracker alebo smart hodinky

Tieto zariadenia môžu byť užitočné pre sledovanie fyzickej aktivity a zdravia počas cestovania. Moderné smart hodinky majú často integrované GPS a mapové aplikácie, umožňujú rýchly prístup k dôležitým informáciám ako počasie, čas v rôznych časových pásmach alebo môžete dostávať upozornenia priamo na hodinkách, či už ide o správy, e-maily alebo dôležité upozornenia týkajúce sa letov a iných cestovných plánov.

Smart hodinky ako skvelý pomocník

14. Cestovné hry

Sú skvelým darčekom pre cestovateľa, pretože ponúkajú zábavu a relaxáciu počas dlhých letov, prestupov, ciest či na odreagovanie. Ideálne sú kartové hry, UNO, Dobble, ale i zmenšené verzie šachu, človeče nehnevaj sa a pre sólo cestovateľov to môžu byť krížovky alebo sudoku.

15. Jazykový kurz alebo aplikácia na učenie jazykov

Darčekový poukaz na kurz cudzieho jazyka alebo predplatné aplikácie na učenie jazykov je užitočné pre cestovateľov, ktorí sa chcú ponoriť do novej kultúry.

Kurz cudzieho jazyka

Na záver, výber vianočného darčeka pre cestovateľa by mal odrážať ich osobné záujmy a potreby. Či už ide o technologické vychytávky, ktoré im uľahčia cestovanie, praktické doplnky na organizáciu batožiny alebo jedinečné zážitky, ktoré si môžu naplno vychutnať. Dôležité je vybrať niečo, čo pridá hodnotu k ich cestovateľským skúsenostiam. Nezabudnite, že najlepší darček je ten, ktorý je vybraný s láskou. Takýto darček nielen poteší, ale aj posilní vášeň pre objavovanie nových miest a kultúr.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín