Čo všetko môžete zažiť v štúdiu Harryho Pottera v Londýne?

Objavte novú destináciu
18. októbra 2024

Fanúšikovia Harryho Pottera z celého sveta si môžu splniť svoj sen a navštíviť Harry Potter štúdio v Londýne. Toto štúdio ponúka nezabudnuteľný zážitok pre všetkých milovníkov kúzelníckeho sveta a umožňuje im nahliadnuť do zákulisia tvorby jedného z najpopulárnejších filmových sérií všetkých čias. Prehliadka štúdií vás zavedie do autentických prostredí, kde sa natáčali scény z filmov, a odhalí množstvo fascinujúcich detailov o tom, ako sa tieto kúzelné príbehy premenili na veľké plátno. Ak plánujete výlet do Londýna Harry Potter, toto miesto by rozhodne nemalo chýbať na vašom zozname.

Kde sa štúdio Harryho Pottera nachádza?

Harry Potter štúdio, oficiálne známe ako Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, sa nachádza v meste Leavesden, ktoré je vzdialené približne 30 kilometrov severozápadne od centra Londýna. Leavesden bolo domovom natáčania filmov o Harrym Potterovi počas viac než desiatich rokov, a štúdio sa odvtedy stalo jednou z najnavštevovanejších turistických atrakcií pre fanúšikov čarodejníckeho sveta. Cesta zo samotného Londýna trvá približne 45 minút vlakom alebo autobusom, čo robí návštevu veľmi dostupnou pre každého, kto si plánuje poznávací zájazd Londýn Harry Potter. Po príchode vás privíta autentická atmosféra plná kúziel, ktorá vás okamžite vtiahne do sveta Harryho Pottera. Vstup do štúdia je jednoducho magický – od prvej chvíle sa cítite ako študent na ceste do Rokfortu.

Štúdio Harryho Pottera, miesto, ktoré denne navštevuje množstvo turistov.

Kedy je ideálny čas na návštevu štúdia?

Návšteva Harry Potter štúdia je skvelým zážitkom počas celého roka, ale niektoré obdobia môžu ponúknuť jedinečnú atmosféru. Najviac návštevníkov prichádza počas letných prázdnin, takže ak preferujete pokojnejšiu prehliadku, odporúča sa navštíviť štúdio mimo sezóny, napríklad na jar alebo na jeseň. Zimné mesiace sú však mimoriadne čarovné, pretože štúdio je často tematicky vyzdobené na Vianoce. V tomto období sa môžete tešiť na snehom pokryté ulice Rokfortu, slávnostne ozdobenú Veľkú sieň a ďalšie vianočné dekorácie, ktoré pridávajú celej prehliadke na kúzelnej atmosfére. Preto je návšteva štúdií skvelým zážitkom kedykoľvek, no ak máte radi sviatočnú náladu, Vianoce v štúdiách Harryho Pottera sú jedinečnou príležitosťou. Ak plánujete Harry Potter zájazd v zime, nezabudnite si vstupenky zarezervovať vopred, keďže tieto termíny bývajú rýchlo vypredané.

Od akého veku je návšteva štúdia Harryho Pottera vhodná?

Návšteva Harry Potter štúdia je vhodná pre fanúšikov všetkých vekových kategórií. Deti aj dospelí, ktorí sa zamilovali do kúzelníckeho sveta Harryho Pottera, si tu nájdu svoje obľúbené miesta a zážitky. Štúdio odporúča návštevu pre deti od 5 rokov, keďže mladšie deti nemusia ešte plne rozumieť príbehom a niektoré tmavšie či strašidelnejšie scény (napríklad les alebo postavy smrťožrútov) by pre nich mohli byť príliš náročné. Na druhej strane, starší fanúšikovia si môžu vychutnať každý detail – od rekvizít až po kostýmy, ktoré ich vrátia do detstva, keď sledovali prvé filmy. Štúdio ponúka dostatok interaktívnych aktivít, ktoré ocenia návštevníci všetkých vekov. Bez ohľadu na vek, každý, kto má rád Harryho Pottera, si návštevu užije. Preto je výlet do štúdia ideálnou voľbou pre rodiny, páry aj jednotlivcov, ktorí si chcú znovu oživiť kúzlo filmov.

Štúdio Harryho Pottera veľmi radi navštevujú nielen deti, ale aj dospelí.

Koľko prehliadka štúdií približne trvá?

Prehliadka Harry Potter štúdia v Londýne zvyčajne trvá približne 3 až 4 hodiny, no čas návštevy môže závisieť od toho, ako detailne si chcete pozrieť jednotlivé expozície. Každý fanúšik má svoj vlastný rytmus, a preto sa odporúča, aby ste si na prehliadku vyhradili dostatok času, aby ste si mohli užiť každý detail. Počas prehliadky sa budete pohybovať cez množstvo scén a miest, ktoré ste videli vo filmoch, a tak si môžete vychutnať aj chvíle, ktoré si budete chcieť zapamätať na celý život. Nechýbajú tu ani prestávky, kde si môžete oddýchnuť a ochutnať špeciality zo sveta Harryho Pottera ako napríklad slávne maslové pivo. Aj keď niektorí návštevníci dokážu prehliadku prejsť rýchlejšie, odporúča sa nielen si všetko dôkladne pozrieť, ale aj sa zapojiť do interaktívnych zážitkov, ako je napríklad lietanie na metle či skúmanie zákulisných efektov.

Známe maslové pivo, ktoré poznajú snáď všetci fanúšikovia Harryho Pottera.

Čo všetko môžete zažiť v štúdiu Harryho Pottera v Londýne?

V štúdiu Harryho Pottera v Londýne môžete zažiť množstvo fascinujúcich momentov, ktoré vás vtiahnu priamo do filmového sveta. Hneď na začiatku prehliadky vás privíta Veľká sieň, ktorá je rovnako veľkolepá ako vo filmoch. Na svoje si prídu aj fanúšikovia interaktívnych zážitkov – môžete si vyskúšať lietanie na metle alebo zažiť cestu na metropolitana Londýn, ktorá vás zavedie na nástupište 9 a ¾. Návštevníci si tiež môžu prejsť Diagonálnu uličku, kde sa nachádzajú autentické obchody a rekvizity, ktoré ste videli vo filmoch. Súčasťou prehliadky je aj obrovský model Rokfortu, ktorý sa používal počas natáčania pre veľké zábery hradu. Tento model je skutočným klenotom pre fanúšikov, ktorí si môžu vychutnať každý detail, vrátane malých postavičiek študentov a profesorov na nádvorí. Celkovo je prehliadka neuveriteľným zážitkom pre každého fanúšika, ktorý chce objaviť zákulisie jedného z najúspešnejších filmových projektov v histórii.

Aké ikonické scény z filmov môžete v štúdiu vidieť?

V Harry Potter štúdiu v Londýne môžete vidieť množstvo ikonických scén a miest, ktoré si pamätáte z filmov. Prechádzka cez Veľkú sieň Rokfortu vás prenesie do momentov, keď Harry, Ron a Hermiona kráčali pod nádherným stropom plným lietajúcich sviečok. Fanúšikovia si môžu tiež prejsť učebne, ako je trieda elixírov, kde profesor Snape učil svoje zložité kúzla. Pre milovníkov Diagonálnej uličky je pripravená celá rekonštrukcia tejto ikonickej scény vrátane obchodov ako Ollivanders alebo Weasleyeov obchod so žartíkmi. Nesmie chýbať ani Nástupište 9 a ¾, kde si môžete nasimulovať vstup do kúzelníckeho sveta tým, že prejdete cez stenu, rovnako ako to robili čarodejníci pred odchodom na Rokfortský expres. Prehliadka tiež obsahuje miesta, ako je Hagridova chalupa, Komnata tajomstiev alebo Zakázaný les, kde si môžete vychutnať atmosféru tých najnapínavejších a najemotívnejších momentov z filmov.

Aké rekvizity a kostýmy zo sveta Harryho Pottera sú vystavené v štúdiu?

Londýn Harry Potter štúdio ponúka jedinečnú možnosť vidieť naživo množstvo rekvizít a kostýmov, ktoré sa použili počas natáčania filmov. Môžete tu vidieť originálne kúzelnícke prútiky, ktoré používali Harry, Hermiona, Ron a ďalšie postavy. Taktiež tu nájdete kostýmy profesorov ako Dumbledore či Snape, rovnako ako školské uniformy študentov všetkých štyroch fakúlt Rokfortu. Zaujímavou súčasťou prehliadky sú aj vystavené magické predmety, ako je neviditeľný plášť, obracač času alebo legendárny meč Godrica Chrabromila. Medzi najpútavejšie rekvizity patrí aj Záškodnícka mapa, s ktorou si Harry Potter pomáhal pri tajných výpravách po Rokforte. Pre návštevníkov sú pripravené aj rôzne kreatívne workshopy, kde si môžu deti a dospelí vyskúšať výrobu niektorých filmových rekvizít.

Čo robí návštevu Veľkej siene v štúdiu tak výnimočnou?

Veľká sieň v štúdiu Harryho Pottera v Londýne je jedným z najväčších lákadiel celej prehliadky. Táto sála, kde sa odohrávali niektoré z najvýznamnejších scén vo filmoch, je plná ikonických prvkov, ktoré fanúšikom pripomenú ich obľúbené momenty. Pri vstupe do Veľkej siene si budete môcť prejsť presne tou istou cestou, akou prešli študenti Rokfortu pri ich príchode do školy. Stoly sú rozmiestnené presne tak, ako to poznáte z filmov, a na ich povrchu sú vystavené rekvizity zo slávnostných večerí, ktoré ste videli na obrazovke. Sála je navrhnutá tak, aby ste sa cítili, akoby ste boli súčasťou tejto kúzelnej školy. Navyše, počas rôznych ročných období sa Veľká sieň mení – na Vianoce tu nájdete dekorácie a darčeky, ktoré vyzdobujú slávnostné tabule a ohromujú svojou veľkoleposťou.

Veľká sieň, v ktorej sa vo filme Harry Potter stretávajú všetci študenti počas jedla alebo osláv.

Aké tajomstvá a filmové triky odhalíte v zákulisí štúdií?

Návšteva štúdií Harryho Pottera v Londýne vám umožní odhaliť mnohé tajomstvá a filmové triky, ktoré sa použili počas natáčania. Mnohé scény, ktoré vo filmoch pôsobia magicky, boli vytvorené pomocou špičkovej technológie, ktorú si môžete v štúdiu pozrieť na vlastné oči. Návštevníci majú možnosť nahliadnuť do zákulisia tvorby špeciálnych efektov a počítačových animácií, ktoré dali postavám ako Dobby alebo drak z Turnaja troch čarodejníkov život. Súčasťou prehliadky sú aj scény s animatronickými bytosťami, ako je napríklad Bazilisk alebo pavúk Aragog, ktoré boli ručne vytvorené a poháňané mechanickými sústavami. Okrem toho sa dozviete viac o práci maskérov a dizajnérov, ktorí zmenili hercov na čarodejníkov, škriatkov alebo iné magické bytosti. Objavíte tak aj tie najmenšie detaily, ktoré robia svet Harryho Pottera takým presvedčivým a pútavým.

Aké špeciality zo sveta Harryho Pottera môžete v štúdiách ochutnať?

Počas návštevy Harry Potter štúdia v Londýne si môžete vychutnať aj niekoľko jedinečných kúzelníckych špecialít. Medzi najznámejšie patrí maslové pivo, ktoré môžete ochutnať na špeciálnych miestach počas prehliadky. Tento nápoj, ktorý je sladký a jemne perlivý, sa stal ikonickým symbolom sveta Harryho Pottera a neodmysliteľnou súčasťou každej návštevy štúdií. Okrem maslového piva si môžete zakúpiť aj iné tematické pochutiny, ako sú čokoládové žabky alebo fazuľky každej chuti od Bertieho Bottsa. K dispozícii sú aj rôzne cukrovinky, ktoré sa predávali v obchodoch na šikmej uličke, a návštevníci si ich môžu odniesť domov ako suvenír. Prehliadka tak nielenže poteší váš vizuálny zážitok, ale aj chuťové bunky.

Známe fazuľky od Bertieho Bottsa, ktoré sú dostupné v rôznych špecifických príchutiach.

Návšteva Harry Potter štúdia v Londýne je jedinečným zážitkom, ktorý poteší každého fanúšika čarodejníckeho sveta. Či už plánujete Harry Potter zájazd, alebo si chcete len užiť autentickú atmosféru filmov počas svojho výletu do Londýna, tento magický zážitok vás určite nesklame.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
5700 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín