Gurmánske zájazdy pre labužníkov

Objavte novú destináciu
04. júna 2024

Objavovanie rôznorodých chutí nepochybne patrí k cestovaniu. Lokalít, ktoré ponúkajú výnimočný gurmánsky zážitok pribúda, a množstvo cestovateľov motivuje spoznávanie cudzích kultúr a zvykov práve cez gastronómiu. Jeden z najlepších spôsobov, ako spoznať krajinu, je ochutnať jej tradičné jedlá. Či už v uliciach, lokálnych podnikoch, alebo veľkolepo na festivaloch. Vydajte sa s nami na cestu za ultimátnou gastronómiou Európy!

Netradičné chute Talianska

Lokálna kuchyňa predstavuje jednu z najlepších vecí, ktoré Rím dokáže ponúknuť. Nielen že ochutnáte ikony ako syr Parmigiano Reggiano, alebo údené Prosciutto di Parma, ale ponoríte sa aj do ochutnávok výnimočný vín, či jedál predstavujúcich spojenie tradičného  s moderným spôsobom varenia. Chute Ríma potešia najmä gurmánov obľubujúcich stánky s pouličnými jedlami, ale aj náročných labužníkov. Tí sa nielen počas letných festivalov môžu tešiť na vychýrených šéfkuchárov, ktorí predvedú zaujímavé varenie naživo. Príležitosť vychutnať si lokálne špeciality rímskej kuchyne vám však doprajeme na každom zájazde do Talianska s CK DAKA. Ich ponuku nájdete tu.

Parížsky sen

Na jazyku rozplývajúce sa makrónky nie sú to jediné, v čom francúzska gastronómia vyniká. O obohacujúci zážitok sa postarajú miestne reštaurácie, v ktorých vidíte ako pracujú legendárni šéfkuchári ocenení Michelinskými hviezdami. Reštaurácie ponúkajú unikátne menu pripravené špeciálne pre rôzne festivaly konajúce sa prevažne v letných mesiacoch, ale aj na začiatku jesene. Návštevníci tak majú možnosť ponoriť sa do toho najlepšieho z ich kulinárskej scény. S letnými zájazdmi do Paríža s CK DAKA ochutnáte francúzsku kuchyňu, a počas leta máte šancu zúčastniť sa legendárnych osláv jedla.

Nemecký týždeň jedla

Celý týždeň trvajúca oslava jedla v Berlíne rozhodne stojí za návštevu. Okrem predstavenia nových reštaurácií, sú súčasťou festivalu už tradične trhy s čerstvými surovinami, vypestovanými miestnymi obyvateľmi. Zúčastniť sa môžete kulinárskych akcií, so zaujímavým konceptom, pouličnými jedlami a programom.

Okrem toho sa Nemecko premení na raj pre labužníkov počas slávneho Oktoberfestu. Pivný festival ročne zabaví až 6 miliónov ľudí, ktorí od roku 1810 cestujú kvôli ochutnávkam až do Mníchova. Základom bavorského festivalu je rôznorodosť pív, od tých remeselných, cez tradične vyrábané, až po tie s inovatívnymi príchuťami. Atmosféru vhodne dopĺňajú stánky s množstvom kulinárskych stálic, ako sú klobásky, praclíky, pečené kura či rezne. Bavorský folklór reprezentuje zábavný program, plný koncertov, hier a súťaží. Rezervovať pivné dobrodružstvo s CK DAKA si môžete tu.

Vínne dedičstvo Maďarska

Vinárske remeslo má v Maďarsku pevné piliere, a predstavuje značnú časť kultúrneho dedičstva. Budapešť preto každoročne organizuje netradičnú ochutnávku klobás a vín. Môžete si tak vychutnať celé spektrum chutí najrôznejších vín z lokálnych viníc, vrátane známeho vína Tokaj či Egri Bikavér, doplnené o mäsové delikatesy. 

Okrem vín tak na Klobásovom festivale v Békéscsabe, ako názov napovedá, ochutnáte najrôznejšie príchute klobás. Ohodnotiť môžete jednotlivých šéfkuchárov, a ich overené recepty na klobásky, či sa pozrieť na proces ich výroby. Celý festival samozrejme dopĺňajú variácie tradičných jedál, sprevádzané kultúrnym programom. Súčasťou festivalu je ukážka zabíjačky, zaujímavé akcie pre deti, či koncerty. S CK DAKA si tento gurmánsky zážitok môžete vychutnať už v októbri!

Levanduľa a víno na Balatone

Levanduľové slávnosti sú jedným z najvoňavejších zážitkov, aké môžu festivaly priniesť. Mestečko Tihány hostí udalosť s variáciami výrobkov a jedál z levandule, na ktorej môžete okúsiť nielen najrôznejšie levanduľové koláče, ale napríklad aj zmrzlinu. Zážitok z festivalu umocní ochutnávka kvalitných maďarských vín v neďalekom Balatonfürede, skvoste s lákavou architektúrou, a jachtárskym prístavom. Jedinečný zájazd, ktorý pre vás CK DAKA pripravila, vyniká nielen levanduľovými delikatesami, a ochutnávkou vín, ale aj zaujímavým programom. Pred návštevou vínnej pivnice zažijete plavbu po veľkolepom jazere v podzemnej jaskyni, a na Levanduľovom festivale nebudú chýbať ani maďarské špeciality ako rybacia polievka alebo guláš.

Návšteva gurmánskych festivalov je skvelým spôsobom ako objaviť lokálnu kultúru, vyskúšať množstvo rôznorodých jedál, od tradičných chutí až po tie s moderným vylepšením. Tieto akcie ponúkajú okrem jedla, vína či piva aj zábavnú atmosféru, sprevádzanú programom reprezentujúcim región.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
5200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín