Kde je najlepšia dovolenka v Bulharsku?

24. januára 2024

Plánujete dovolenku do Bulharska a neviete sa rozhodnúť, na aké miesto sa vybrať? A práve preto sme pre vás vybrali tie najlepšie miesta. Táto perla na Balkáne sa môže pochváliť nielen nádhernými pobrežiami Čierneho mora, ale aj bohatou históriou, kultúrou a nezabudnuteľnou pohostinnosťou obyvateľov. Bulharské pobrežie je domovom mnohých malebných miest, od rušných letovísk ako je Slnečné pobrežie alebo Zlaté piesky, až po tiché a pokojné zátoky, ktoré sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú únik od každodenného zhonu.

Slnečné pobrežie

Najpopulárnejšia turistická destinácia v Bulharsku, známa svojimi dlhými piesočnatými plážami a lákavým nočným životom. Nájdete tu množstvo barov, klubov a diskoték, kde si užijete zábavu až do skorých ranných hodín. Je to populárne miesto najmä pre mladých ľudí a milovníkov zábavy. Okrem diskoték a barov, Slnečné pobrežie ponúka širokú škálu vodných športov, ako sú vodné lyžovanie, windsurfing alebo jazda na banáne. Sú tu aj aquaparky, ktoré poskytujú zábavu pre celú rodinu.

Sozopol

Starobylé mesto s bohatou históriou, zachovalými starovekými domami a útulnými plážami. Mesto je rozdelené na starú a novú časť. Stará časť je očarujúca svojou architektúrou a historickými pamiatkami, ako sú staré kostoly a archeologické náleziská, ktoré svedčia o bohatej histórii tohto miesta. Niektoré pamiatky sú zapísané v zozname UNESCO. Novšia časť mesta prekypuje hotelmi, reštauráciami a obchodmi. Sozopol je tiež známy svojimi krásnymi plážami, ako sú Centrálna pláž a Harmani, ktoré lákajú turistov na slnenie a vodné športy.

Nesebar

Mesto Nesebar je ideálny pre kultúrnych nadšencov. Jednou z najzaujímavejších častí Nesebaru je Staré Mesto, ktoré je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. Táto oblasť je domovom mnohých historických kostolov, ako je napríklad Chrám Sv. Štefana alebo známy kostol Krista Pantokratora. Jeho jedinečná kombinácia histórie, kultúry a prírodných krás robí z Nesebaru jedno z najvýnimočnejších miest na bulharskom pobreží.

Varna

Tretie najväčšie mesto Bulharska, ktoré spája bohatú históriu s moderným životným štýlom. Ideálne pre tých, ktorí hľadajú kombináciu pláže a mestskej kultúry. Moderná Varna je živým mestom s pestrou paletou kultúrnych a spoločenských aktivít. Mesto má niekoľko múzeí a galérií, ktoré predstavujú miestnu históriu a umenie.  Ekologické parky a záhrady, ako sú Morská záhrada a Ecopark Varna, ponúkajú príjemný únik od mestského ruchu a sú ideálne miesta pre relaxáciu a oddych. Mesto je tiež známe svojimi nádhernými plážami, ktoré lákajú počas letných mesiacov množstvo turistov. Pláž Zlaté piesky je niekoľko kilometrov dlhá a je obľúbená najmä pre svoje termálne pramene.

Plovdiv

Ako jedno z najstarších miest v Európe, Plovdiv ponúka jedinečnú kombináciu histórie a moderného života. Je známe Starým mestom, rímskym amfiteátrom a pulzujúcim nočným životom, najmä v oblasti Kapana. Hoci nie je pri mori, očarí najmä milovníkov histórie a umenia. Jeho pestrofarebné uličky a živý nočný život robia toto mesto atraktívnym miestom pre turistov zo všetkých kútov sveta.

Primorsko

Malebné prímorské mesto známe svojimi dlhými piesočnatými plážami, ako sú Severná a Južná pláž, ktoré lákajú návštevníkov svojím jemným zlatým pieskom a krištáľovo čistým morom. Vďaka svojej polohe a priaznivému podnebiu, je obľúbeným miestom pre rôzne vodné športy, ako sú plachtenie, windsurfing a potápanie. Južná pláž je vhodnejšia pre rodiny s deťmi a severná pláž láka surferov na svoje vlny. Primorsko ponúka aj bohatý nočný život a kultúrne podujatia, vrátane hudobných a tanečných festivalov, ktoré prebiehajú počas letnej sezóny.

Sveti Vlas

Pokojné letovisko, ktoré zažíva v posledných rokoch rýchly rozvoj, a to najmä v oblasti turizmu. Ideálne miesto pre rodiny s deťmi, kde nájdete omnoho viac ako len more a pláže. Má jednen z najväčších a najmodernejších jachtárskych prístavov v Bulharsku, Marina Dinevi, ktorý priláka milovníkov jachtingu z celého sveta. Sveti Vlas je tiež rajom pre milovníkov prírody a outdoorových aktivít. Návštevníci môžu objavovať okolité prírodné krásy, vrátane turistických a cyklistických trás, ktoré smerujú do pohoria Stará Planina. Je jedinečným spojením prírody, luxusu a kultúry, čo ho robí ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú relaxačnú, ale zároveň obohacujúcu dovolenku.

Ako si vybrať?

Pri výbere ideálneho miesta na dovolenku v Bulharsku zvážte, čo očakávate od svojej dovolenky – či už je to relax na pláži, nočný život, historické pamiatky alebo prírodné krásy. Každé z týchto miest ponúka niečo jedinečné a je vhodné pre rôzne typy cestovateľov.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín