Najkrajšie pláže v Európe, ktoré si zamilujete. Kde ich hľadať?

Rady a tipy
31. júla 2024

Európa je kontinentom, ktorý ponúka neuveriteľnú rozmanitosť krajiny a kultúry. Je domovom niektorých z najkrajších pláží na svete, ktoré lákajú turistov z celého sveta. Ak plánujete svoju ďalšiu dovolenku a hľadáte dokonalé miesto na relaxáciu pri mori, tento článok vám poskytne prehľad o najkrajších plážach v Európe, ktoré si zamilujete. Od pláží s bielym pieskom až po kamienkové pláže s tyrkysovou vodou, Európa má čo ponúknuť pre každého milovníka pláže.

V ktorých krajinách Európy hľadať najkrajšie pláže?

Najkrajšie pláže v Európe nájdete v rôznych krajinách, pričom každá z nich ponúka jedinečné zážitky a scenérie. Grécko je známe svojimi nádhernými ostrovmi a plážami, ktoré sú obklopené krištáľovo čistou vodou. Pláže na ostrovoch Mykonos, Santorini a Zakynthos sú obzvlášť populárne medzi turistami. Taliansko, so svojím dlhým pobrežím, ponúka niektoré z najkrajších pláží v Európe, ako je pláž Spiaggia dei Conigli na Sicílii alebo pláže na Amalfiho pobreží.

Španielsko, so svojimi slnečnými Balearsými a Kanárskymi ostrovmi, tiež patrí medzi top destinácie pre milovníkov pláží. Pláže na ostrovoch Mallorca, Ibiza a Tenerife sú známe svojou krásou a živou atmosférou. Chorvátsko je ďalšou krajinou, ktorá ponúka úžasné pláže, najmä na svojich ostrovoch Hvar, Brač a Korčula. Portugalsko, so svojím Algarve regiónom, ponúka nádherné piesočné pláže obklopené dramatickými útesmi.

Francúzsko, najmä Azúrové pobrežie a Korzika, ponúka luxusné pláže s jemným pieskom a tyrkysovou vodou. Pláže ako Palombaggia na Korzike a Plage de Pampelonne v Saint-Tropez sú ideálnymi miestami pre tých, ktorí hľadajú dokonalý únik od každodenného života. Cyprus a Malta, so svojimi historickými miestami a krásnymi plážami, tiež ponúkajú nezabudnuteľné dovolenky pri mori.

TOP pláže s bielym pieskom v Európe

Pláže s bielym pieskom sú často považované za najkrajšie a najpríťažlivejšie pre turistov. Medzi najznámejšie patrí pláž Navagio na gréckom ostrove Zakynthos, ktorá je známa svojou nádhernou bielou piesočnatou plážou obklopenou strmými útesmi a tyrkysovou vodou. Pláž Cala Goloritzé na talianskom ostrove Sardínia je ďalšou úžasnou plážou s bielym pieskom a krištáľovo čistou vodou, ktorá je ideálna na potápanie a šnorchlovanie.

Pláž s bielym pieskom

Pláž Elafonissi na gréckom ostrove Kréta je známa svojím jemným bielym pieskom s nádychom ružovej farby, čo ju robí jednou z najunikátnejších pláží v Európe. Pláž Playa de Ses Illetes na španielskom ostrove Formentera ponúka nádherný biely piesok a priezračnú vodu, čo ju robí ideálnou na relaxáciu a kúpanie. Pláž Zlatni Rat na chorvátskom ostrove Brač je ďalšou ikonickou plážou s bielym pieskom, ktorá mení svoj tvar v závislosti od vetra a morských prúdov.

Portugalská pláž Praia da Marinha, ktorá sa nachádza v regióne Algarve, je považovaná za jednu z najkrajších pláží v Európe. Je obklopená útesmi a jaskyňami, ktoré vytvárajú dramatickú a zároveň nádhernú scenériu. Pláž Praia de Santa Maria na Kapverdských ostrovoch ponúka jemný biely piesok a krištáľovo čistú vodu, čo ju robí ideálnou destináciou pre milovníkov pláží.

Najkrajšie pieskové pláže v Európe

Európa je domovom mnohých nádherných pieskových pláží, ktoré lákajú turistov svojou krásou a pohodlným prístupom. Pláž La Pelosa na talianskom ostrove Sardínia je jednou z najkrajších pieskových pláží v Európe, so svojím jemným bielym pieskom a plytkou, teplou vodou. Pláž Fig Tree Bay na Cypre je ďalšou úžasnou pieskovou plážou, ktorá ponúka krištáľovo čistú vodu a krásne okolie.

Pohľad na pobrežie s tyrykysovou vodou

Pláž Spiaggia di Tuerredda na talianskom ostrove Sardínia je známa svojím jemným pieskom a tyrkysovou vodou, ktorá je ideálna na kúpanie a šnorchlovanie. Pláž Praia da Rocha v Portugalsku je obklopená nádhernými útesmi a ponúka jemný piesok a priezračnú vodu, čo ju robí obľúbenou destináciou pre turistov. Pláž Nissi Beach na Cypre je ďalšou krásnou pieskovou plážou, ktorá láka návštevníkov svojou živou atmosférou a nádherným okolím.

Pláž Anse Source d'Argent na Seychelách je považovaná za jednu z najkrajších pláží na svete, s jemným bielym pieskom a obrovskými žulovými balvanmi, ktoré vytvárajú nezabudnuteľnú scenériu. Pláž Playa de Muro na španielskom ostrove Mallorca ponúka jemný piesok a plytkú vodu, čo ju robí ideálnou pre rodiny s deťmi. Pláž Vlychada na gréckom ostrove Santorini je známa svojím čiernym sopečným pieskom a dramatickými útesmi, ktoré ju obklopujú.

Kamienkové pláže s tyrkysovou vodou v Európe

Kamienkové pláže sú tiež obľúbené medzi turistami, najmä pre svoju čistotu a krásnu vodu. Pláž Egremni na gréckom ostrove Lefkada je jednou z najkrajších kamienkových pláží v Európe, s dlhým úsekom bielych kamienkov a priezračnou tyrkysovou vodou. Pláž Myrtos na gréckom ostrove Kefalonia je ďalšou nádhernou kamienkovou plážou, ktorá je obklopená strmými útesmi a ponúka úžasný výhľad na more.

Pláž Cala Macarella na španielskom ostrove Menorca je známa svojimi jemnými kamienkami a tyrkysovou vodou, ktorá je ideálna na kúpanie a potápanie. Pláž Voutoumi na gréckom ostrove Antipaxos ponúka nádherný výhľad na more a čistú tyrkysovú vodu, čo ju robí obľúbenou destináciou pre turistov. Pláž Zlatni Rat na chorvátskom ostrove Brač je tiež kamienkovou plážou, ktorá je známa svojou krásou a jedinečným tvarom.

Pláž Palombaggia na francúzskej Korzike je ďalšou nádhernou kamienkovou plážou, ktorá je obklopená borovicami a ponúka priezračnú vodu a jemné kamienky. Pláž Sveti Stefan v Čiernej Hore je jednou z najkrajších kamienkových pláží v Európe, s nádherným výhľadom na starobylé mesto a tyrkysovou vodou. Pláž Monterosso al Mare v Taliansku je obklopená farebnými domčekmi a ponúka čistú tyrkysovú vodu a jemné kamienky, čo ju robí obľúbenou destináciou pre turistov.

Letecký pohľad na malebný pobrežný výbežok s tyrkysovými vodami

Pláž Saleccia na francúzskej Korzike je ďalšou nádhernou kamienkovou plážou, ktorá je obklopená borovicami a ponúka priezračnú vodu a jemné kamienky. Pláž Sveti Stefan v Čiernej Hore je jednou z najkrajších kamienkových pláží v Európe, s nádherným výhľadom na starobylé mesto a tyrkysovou vodou. Pláž Monterosso al Mare v Taliansku je obklopená farebnými domčekmi a ponúka čistú tyrkysovú vodu a jemné kamienky, čo ju robí obľúbenou destináciou pre turistov.

Pláž Tonnara di Scopello na talianskom ostrove Sicília je ďalšou úžasnou kamienkovou plážou, ktorá ponúka priezračnú vodu a nádherné okolie, čo ju robí ideálnym miestom na oddych a kúpanie. Pláž Baia del Silenzio v Taliansku je známa svojou krásou a tichým prostredím, čo ju robí ideálnym miestom pre romantickú dovolenku. Pláž Cala Luna na talianskom ostrove Sardínia je obklopená dramatickými útesmi a ponúka jemné kamienky a priezračnú vodu, čo ju robí obľúbenou destináciou pre milovníkov prírody.

Európa ponúka množstvo nádherných pláží, ktoré sú ideálne pre vašu dovolenku. Či už hľadáte pláže s bielym pieskom, jemné pieskové pláže alebo kamienkové pláže s tyrkysovou vodou, nájdete tu miesto, ktoré vám poskytne dokonalý oddych a relaxáciu. Vyberte si svoju destináciu a užite si nezabudnuteľnú dovolenku na najkrajších plážach v Európe.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
5700 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín