Oslávte Deň zaľúbených v romantickom Paríži

04. januára 2024

Valentín, oslavovaný 14. februára, je zvláštny deň venovaný láske a romantike. Tento deň je tradične spojený s vyjadrovaním lásky a náklonnosti medzi partnermi tým, že si vymieňajú darčeky alebo si užívajú romantické večere a výlety. Dnes je Deň zaľúbených populárny po celom svete a je vnímaný ako príležitosť osláviť lásku vo všetkých jej formách.

A keď spomíname romantiku, čo môže byť lepším miestom na oslavu lásky než Paríž – mesto, ktoré je známe po celom svete ako symbol romantiky a elegancie? S jeho pôvabnými uličkami, nádhernou architektúrou a nezameniteľnou atmosférou lásky vás Paríž očarí a ponúkne vám nezabudnuteľný zážitok.

Poskytneme vám prehľad toho najlepšieho, čo môžete v Paríži počas Valentína zažiť. Či už hľadáte tiché miestečko pre intímne chvíle alebo chcete osláviť lásku vo veľkom štýle, Paríž vám ponúkne všetko, po čom vaše srdce túži.

5-dňový zájazd do Paríža

Ikonická Eiffelova veža

CK DAKA ponúka 5-dňový zájazd do Paríža za 229 € vo valentínskom termíne od 14.02.2024 do 18.02.2024, ktorý si objednáte tu. V cene zájazdu je doprava autobusom, 2 noci v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou a raňajkami, 3-dňová prehliadka Paríža so sprievodcom a zákonné poistenie.

Počas prehliadky Paríža budete mať možnosť vidieť gotickú kaplnku Sainte-Chapelle, ikonický kabaretný klub Moulin Rouge, katedrálu Notre-Dame či vysvietenú Eiffelovu vežu. So sprievodcom sa vyberiete do Versailles na individuálnu prehliadku kráľovského zámku, prejdete sa popri Seine, čaká vás aj prehliadka umeleckej štvrti Montmartre, ktorej dominuje chrám Sacré-Cœur. A ako osláviť Deň zaľúbených so svojou polovičkou je už len na vás. Dáme vám pár tipov, ako stráviť Valentín v Paríži, kam sa vybrať a aký zážitok zažiť.

Tipy ako stráviť Valentín v Paríži

1. Valentínska večerná plavba po Seine

Večerná plavba po Seine

Predstavte si kolísavú plavbu po tichých vodách Seiny, zatiaľ čo sa okolo vás objavujú ikonické pamiatky ako Eiffelova veža, Notre-Dame, Louvre a mnohé mosty, ktoré sú nádherne osvetlené a vytvárajú magickú atmosféru. Počas plavby si budete vychutnávať šampanské, živú hudbu a gurmánske jedlá, zatiaľ čo sa pred vašimi očami rozprestiera svetelná šou mesta Paríž, v ktorom môžete osláviť vašu lásku.

2. Romantická večera

Ochutnajte skvelú francúzsku kuchyňu

Obed alebo večera na Eiffelovej veži? Je to presne taký zážitok ako to aj znie. Tento výnimočný deň strávite s tou pravou osobou na tom najčarovnejšom mieste. Ochutnajte autentickú francúzsku kuchyňu vo vychýrenej reštaurácii Madame Brasserie a obdivujte osvetlený romantický Paríž.

3. Vyrobte si vlastnú čokoládu

Oslaďte si život

Skvelý nápad, ktorý kombinuje romantiku, tvorivosť a potešenie chuťových buniek. Mnoho čokoládovní na Valentína ponúka kurzy výroby čokolády. Môžete si vybrať z viacero renomovaných miest a užiť si degustáciu čokolády s vašou polovičkou. Vytvoriť si vlastnú čokoládu v Paríži na Valentína môže byť nielen zábava, ale aj nezabudnuteľný zážitok, ktorý ešte viac utuží váš vzťah.

4. Návšteva múzea alebo galérie

Kultúrny zážitok v Paríži

Paríž je domovom najznámejších múzeí a galérií na svete. Valentín môžete stráviť kultúrnym zážitkom, napríklad v Musée de la Vie Romantique s výstavou umenia a literatúry romantizmu na začiatku 19. storočia, Musée Rodin, Musée de l'Orangerie alebo Picasso Museum & the Marais.

5. Zábava v Moulin Rouge Cabaret

Moulin Rouge Cabaret

Keď sa povie Moulin Rouge, v mysli sa nám okamžite vybavia obrazy žiarivých svetiel, krásnych tanečníc a okúzľujúcej atmosféry, ktorá bola klenotom parížskej bohémskej scény. Táto noc bude oslavou lásky a zmyselnosti, večer bude plný vystúpení, špeciálneho menu plného francúzskych delikates a šumivých nápojov. Tak prečo tento rok neoslniť svoju lásku niečím skutočne nezabudnuteľným a vybrať sa na večer plný zázrakov práve do Moulin Rouge?

6. Wellness zážitok

Doprajte si párovú masáž

Doprajte si wellness zážitok priamo na Valentína. Mnoho SPA a wellness centier v Paríži ponúka špeciálne párové masáže a súkromné zóny, kde si môžete v intímnom prostredí užívať saunu a vírivku. Spojte tento zážitok s romantickou večerou, veď ako hovorí známe príslovie: „Láska ide cez žalúdok.“

7. Vyrobte si parfum s láskou

Odneste si originálny darček

Netradičný spôsob ako osláviť Valentín v Paríži môže byť kurz výroby vlastného parfumu s vašou unikátnou vôňou. Vyrobte si parfum po boku svojej milovanej polovičky a zároveň si vychutnajte pohár šampanského a chutnú francúzsku čokoládu. Váš personalizovaný parfum vám bude pripomínať krásne strávený deň v Paríži s milovanou osobou.

Užívajte si neobyčajné okamihy spolu

Či si vyberiete večeru v jednej z kúzelne osvetlených reštaurácií alebo plavbu po Seine, každý moment v Paríži má potenciál stať sa nezabudnuteľným. Dôležité však nie je len to, čo Paríž ponúka, ale aj to, ako si tieto skúsenosti užívate spolu. Paríž, s jeho jedinečnou schopnosťou transformovať obyčajné okamihy na magické spomienky, je naozaj ideálnym miestom na oslavu lásky.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín