Zažite príval energie v Medžugorí

Objavte novú destináciu
23. apríla 2024

Medžugorie, dedinka v Bosne a Hercegovine, je jedným z najznámejších pútnických miest na svete. Každoročne priláka tisíce návštevníkov z celého sveta, ktorí sem prichádzajú hľadať duchovné potešenie, uzdravenie a pokoj.

História

Medžugorie sa dostalo do povedomia verejnosti v roku 1981, keď skupina miestnych mladých  ľudí tvrdila, že sa im zjavila Panna Mária s viacero posolstvami. Odvtedy sa tisíce pútnikov ročne vydávajú na cestu do tejto dedinky, aby tu hľadali duchovné uspokojenie a osobné uzdravenie.

Atrakcie v Medžugorí

Kostol sv. Jakuba: Centrom diania v Medžugorí je Kostol sv. Jakuba, kde sa konajú denné sväté omše v rôznych jazykoch. Okrem toho sa odtiaľto môžete vydať krížovú cestu, ktorá vedie na vrch Križevac, kde je umiestnený veľký betónový kríž.

Vrch Križevac: Jednou z najpôsobivejších atrakcií je pešia cesta na vrch Križevac, kde je umiestnený monumentálny kríž. Táto cesta je známa ako miesto modlitby, pokánia a zamyslenia, ale okrem toho ponúka aj nádherné výhľady na dedinu a okolité krajiny.

Modlitba na úpätí Podbrda: Podbrdo, známe tiež ako "Vrch zjavenia", je miestom, kde mali mladí ľudia svoje prvé zjavenie. Cesta vedie k niekoľkým modlitebným stanovištiam, ktoré sú významnými miestami pre osobné meditácie.

Pamätník Slavka Barbariča: Slavko Barbarič, ktorý bol františkánskym kňazom, získal v Medžugorí veľký rešpekt a obdiv. Jeho práca tu zahŕňala duchovnú pomoc pútnikom a rozvoj modlitebných a rehoľných aktivít.  Jeho kniha, Modli sa srdcom, sa stala legendárnou v mnohých jazykoch.

Komunita Cenacolo: Komunitné centrum Cenacolo je dôležitou súčasťou duchovnej obnovy, ktorú toto miesto ponúka. Komunita bola založená s cieľom pomáhať mladým ľuďom, ktorí bojujú s rôznymi formami závislostí, ako sú drogy či alkohol. Je to miesto, kde tieto osoby nachádzajú novú nádej a cestu k uzdraveniu prostredníctvom práce, modlitby a spoločenstva.

Najlepší čas na návštevu

Najlepší čas na návštevu Medžugoria závisí od toho, čo od návštevy očakávate. Ak máte záujem zažiť náboženské podujatia a liturgie s veľkým počtom ľudí, júl a august sú najrušnejšie mesiace, kedy sa konajú výročné oslavy zjavení, ktoré priťahujú tisíce pútnikov z celého sveta.

Na druhej strane, ak uprednostňujete pokojnejšiu návštevu, menej ľudí a príjemnejšie počasie, jar a jeseň sú ideálne. V týchto obdobiach môžete očakávať miernejšie teploty a menej davov.


CK DAKA ponúka
5-dňový zájazd do Medžugoria za skvelých 229 €. V cene zájazdu je autobusová doprava, zákonné poistenie, 2x noc v penzióne s vlastným sociálnym zariadením a sprchou, 2x polpenzia v penzióne, 3-dňová prehliadka Medžugoria so sprievodcom a v prípade priaznivého počasia, kúpanie na Makarskej riviére. Neváhajte, a zažite príval energie v Medžugorí.

Sledujte nás na Facebook-u

baDAKAtelia na cestách

baDAKAtelia na cestách

Verejná skupina
3200 členov
Pridať sa do skupiny
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín